Jubileumstur til Sagaøya

Fra Ammerud skoles musikkorps
Hopp til: navigasjon, søk

Jubileumstur til Sagaøya

Et reisebrev, publisert i
Akers Avis Groruddalen
4. juli 2012

av: Eli Skogli


I juni dro store og små fra Ammerud musikkorps på tur til Island i forbindelse nled sitt I5-árs-jubileum. Vi hadde værgudene med oss og det var et strålende vær hele turen. Vi møtte opp pâ Gardermoen, derfra tok vi flyet til Keflavik flyplass Videre bar det med buss til den Blå Lagune hvor vi hadde en utrolig fin badeopplevelse i varme kilder. Derifra var det til Hotel Cabin som vi ble oppvartet på.


Reisebrev i Akers Avis Groruddalen

Spilte i Rådhuset

Vi dro også til Laugardalslaug og badet i kalde og varme kulper. Vannet var opp mot 40 grader, veldig hot. Turen gikk derfra til Râdhuset i Reykjavik i full uniform hvor vi spilte. Dette låt bra i det enorme bygget og med et flott publikum. Derifra masjerte vi til parken Austurvöllur som vi hadde en minikonsert ute i det fri i strålende vær. Da de var ferdig med å spille ropte publikum «mer, mer» og var helt i ekstase over hvor flinke Ammerudkorpset var til å spille. Men det hadde de dessverre ikke tid til, da de måtte masjere videre med politieskone til konserthuset i Harpan, et kunstverk i glass. Der var det utrolig flott klang i den store bygningen.


... og for dyrene

Turen gikk derifra til en god middag på Hotell Cabin. Den nest siste dagen hadde de en konsert i fornøyelsesparken Húsdyragardur hvor kyr og hester fløy til alle kanter med halen i været og lurte på hva dette var for noe. Og med et veldig fint publikum som lurte på hvor vi kom fra. Islenderne var veldig imponert over oss. Siste dagen var det frokost på hotellet, derifra tok vi dagstur til Thingvelliir Geysir og Gullfoss som var en kjempefin naturopplevelse. Så var det â takke for seg på Island og sette snuta tilbake til Norge.

Eli Skogli