Fem år etter gjenopplivingen

Fra Ammerud skoles musikkorps
Hopp til: navigasjon, søk

Fem år etter gjenopplivingen

Akers Avis Groruddalen
6. desember 2002


FOTOSESSION: Amrmerud skoles musikkorps er samlet til fotografering som en avslutning på det fine jubileumsåret. Faksimile fra Akers Avis Groruddalen 6. desember 2002.

Ammerud skoles musikkorps har virkelig fått en ny vår etter gjenoppstarten i 1997. Nylig spilte det 81-medlemmers store korpset inn en cd. Det er imponerende hva de har fått til - på fem år!


1997 var året da uniformer og korpstoner ble innført på god gammel måte på Ammerud skole. Etter det har det bare gått oppover. Dirigent Lars Eliassen er krystallklar på hva grunnen er.

- Vi har satt oss ambisiøse mål hele veien. Gamle korpsholdninger som struktur, orden og fokus setter jeg svært høyt, sier Eliassen, som har vært dirigent siden 1999.


OSLO-MESTRE

Eliassen og korpsleder Anne Sønstevoll har lagt stor vekt på å delta i konkurranser.

- Jeg sammenligner det å spille i korps med å spille fotball. Det må skje noe. Konkurranser og andre arrangementer er viktig for ungene i korpset. Spiller ikke en fotballspiller kamper, er det klart han går lei, sier Eliassen.

Ammerud skoles musikkorps deltok tidligere i år i Oslo-mesterskapets 3. divisjon der det ble seier. Det samme ble det i korpsets besøk under musikkfestivalen i Scarborough, England.

- Vi skal fortsette med å sette oss musikalske mål, men vi må ikke glemme at det skal være morsomt å spille i korps også, sier Sønstevoll.


CD-INNSPILLING

I slutten av november brukte korpset en helg til å spille inn en cd. Den kan du høre i februar eller mars 2003.

- Vi presenterer fire av de fem nivåene vi har i korpset på cd-en. 2-årsaspirantene, juniorkorpset, storbandet og hovedkorpset. Det er bare 1-årsaspirantene som ikke spiller, sier Eliassen.

- Ellers kan jeg fortelle at vi presenterer et bredt spekter av musikksjangre på cd-en, legger han til.

Torsdag 21. november holdt korpset en høytidelig jubileumskonsert i gymsalen på Ammerud skole. Cirka 300 tilhørere dannet en fullsatt sal.

- Vi var veldig fornøyde med konserten. Alle fem nivåene ñkk prøvd seg, sier Eliassen. Bredden på konserten var også god. Hovedkorpset presenterte alt fra Elvis til Le chic's Lady Marmalade.