Ammerudkorps med stor suksess i England

Fra Ammerud skoles musikkorps
Hopp til: navigasjon, søk

Ammerudkorps med stor suksess i England

Akers Avis Groruddalen
3. juli 2002


Vi reiste forventningsfulle og glade. Kom hjem fem dager senere, slitne. lykkelige og veldig stolte. Vi vant to konkurranser, i tillegg vant vi fotballturneringen på stranda! Dette må vel være det engelskmennene ville kalle «The Triple».


Faksimile fra Akers Avis Groruddalen

Torsdag 20. juni kl. 06.15 var det oppmøte pá Ammerud skole. Endelig var det duket for avreise til Scarborough, jubileumsturen vi hadde gledet oss til så lenge. Til tross for tidspunktet var det bare blide fjes og se. Totalt var vi 66 stykker, 42 barn og 24 voksne, 12 gruppeledere og 12 turister. Etter å ha lempet inn bagasje og instrumenter var vi på vei til Torp Flyplass kl. 06.58.

Problemer med innsjekking, overvekt og to timer forsinket ñy dempet ikke humøret. Vi var på vei! Ganske spennende var det etter landing på Stansted, hadde alle instrumentene klart overfarten? En liten småskade på en trombone var alt vi registrerte, og det må sies å være ok.


FANTASTISK VERTSKAP

Våre reiseledere fra EuroTravel, ventet på oss utenfor ñyplassen. Fem timers lang bustur opp til Scarborough ventet oss og alle var like blide. Vi bodde på Hotel Brentwood og Hotel Diana som lå vegg i vegg, og romfordelingen var gjort på forhånd. Vårt fantastiske vertskap ventet med middag, det gjorde godt med et varmt måltid. Deretter var det bare å komme seg i seng, en spennende morgendag ventet oss.

Etter frokost fredag, var det omvisning på Scarboruogh Castle, deretter spilling i gâgaten. Det kriblet nok litt hos alle, dirigent Lars var spent. Det må bare sies (helt objektivt): Dette korpset kan ingen stoppe! De satte i gang med en times feiende flott konsert. Og dette var bare starten!

På kvelden sto bowling på programmet, og her fikk så vel barn som voksne prøve seg. Noen (voksne) hadde ikke bowlet på mange år, og det er et under at gitteret foran kjeglene ikke ble knust.....

Så krabbet vi i seng, og nok en fin dag var over. Lørdag sto York for tur.


Etter at korpsets leder Trine Sønstevold sin vane tro hadde ringt med kubjella, var det tid for opprop. Hadde hver gruppeleder orden på sin gruppe? JA! Hadde alle husket noteklyper, marsjhefte og notestativ? JA! Ikke én gang opplevde vi at noen hadde glemt noe, kom for sent etc., etc.

Så York, med et kort besøk i vakre York Minster, reiseleder Alfred (fra Bergen) tok oss med gjennom de trange koselige gatene og ned til Coppergate Center hvor vi skulle spille.

Korpset spilte strålende, og «La Bamba» med Victoria Amundsen fantastiske afrikanske «kakling» som krydder satte fart på publikum. 120£ i kassa kunne vi telle opp til slutt.

Denne flotte dagen i York avsluttet vi med å vinne fotballturneringen på stranden i Scarborough!

Søndag, etter frokost bar det av sted til Atlantis badeland rett nedenfor hotellene.

Så begynte alvoret med uniform og parade. Det viste seg at en dommer skulle se pá oss ved oppstilling og marsjering.

Da dommeren kom med plakaten: «The Best Marching Band» og den pokalen, må dere ha hørt brølet fra korpset helt til Norge.

Som følge av dette skulle vi gå først i paraden og like bak bilen med «The Mayor of Scarborough County».

Referenten og Turid Løite fikk hhv. diplom og pokal i hånden, to slag på tromma - venstre bein: marsj! (Ingen av oss hadde noensinne marsjert før.)

En tre kilometer lang jubelrute ventet oss Og korpset, som de spilte! Det sto tett i tett med folk langs hele ruta, de klappet og ropte For en opplevelse! For et minne!

Så var det hjem, av med korpsuniformen, middag, og på med disco-antrekket.

- Det er så beriig med korpstur, for det skjer noe hele tiden!

Etter to timers disco, var voksne og barn enige om at hotellsengen var det beste sted på jord; og nå kunne det vel ikke bli bedre?


SISTE SKJERPING

Mandag dro vi til Robin Hood`s Bay og spilte i Whitby Bandstand. Fornøyelsesparken Flamingoland sto for tur etter dette. Med karuseller, berg og dalbane og en god porsjon godis i magen bar det til hotellet med middag og skifting til uniform.

I dag var det siste skjeiping. Eurotravel hadde arrangert konsert i metodistkirken i Scarborough. Vi konkurrerte mot fem andre korps fra Norge. Og vi vant her også!

Dette áret har vært en ren opptur for korpset og dirigent Lars Eliassen, med seier i 3. divisjon i Oslomesterskapet og nå denne fabelaktige Englandsturen.

Tirsdag sto hjemreisen for tur. Til tross for mye venting og laaang busstur, hørte vi ikke en klage. Korpset fortjener all ros for sin eksemplariske oppførsel hvor enn vi har vært.

Og så vidt jeg kan bedømme: Scarborough blir aldri helt det samme uten Ammerud Skoles Musikkorps!

     åse