Korpsturer

Fra Ammerud skoles musikkorps
Hopp til: navigasjon, søk

Å spille i korps er mye mer enn bare musikk. Det er sosialt og det er gøy! Hvert år reiser korpset på sommertur, ofte til utlandet eller til en by i Norge. Ammerud skoles musikkorps har f.eks. vært i England, Frankrike, Sverige, Danmark og på Island. Korpset har også eget seminar med overnatting på Haraldvangen en til to ganger i året.

Vi trenger mer informasjon om tidligere års korpsturer, bilder, avisutklipp, infoskriv osv.? Ta kontakt med webmaster


Ammerud skoles musikkorps i Harpa 2012.jpg


Pass og fullmakter

For reiser til utlandet er det viktig at foresatte sjekker og ordner gyldig pass i god tid. Når korpset reiser med mindreårige uten foreldre trenger korpsets reiseleder også signert fullmakt fra foresatte på utenlandsreise. Informasjon om dette finnes på følgende link: http://musikkorps.no/korpstur-med-mindrearige-barn/


Generelt vedrørende forsikringer

Korpset har en grunnforsikring for musikanter og deres instrumenter samt for styremedlemmer. Forsikringen gjelder aktivitet i forbindelse med korpset, herunder korpsøvinger, seminarer og turer. Hva som i detalj er forsikret og beløpsstørrelser framgår av vedlagte skriv.

Korpset anbefaler at alle går igjennom vedlagte skriv og selv vurderer om man mener forsikringen er dekkende for sitt barn (musikant), eller om man ønsker ytterligere forsikringer.

Merk spesielt: Ved turer pleier korpset IKKE å kjøpe avbestillingsforsikring eller reiseforsikring.

Merk videre at tidligere musikanter («pensjonister»), ledsagere, foreldre og søsken (ikke-musikanter) IKKE er dekket av ovennevnte forsikring.

Korpset anbefaler derfor at alle sørger for å ha egen forsikring for disse i forbindelse med seminarer og korpsturer.

Vedlegg: Forsikringsvilkår.

Disse finnes også i følgende link: http://musikkorps.no/wp-content/uploads/2015/01/Forsikringsvilkår_2014.pdf


2017 Hastings og London i England (20 års jubileum)

Årets korpstur går til Hastings og London i England. Programmet vil bl.a. inneholde dagstur London, sightseeing i Hastings for eksempel til Hastings Castle og Hastings Pier, Blue Reef Aquarium (akvariet i Hastings) og True Crime Museum. Påmelding: Påmelding til jubileumsturen til Hastings og London 2017


2016 Varberg/Göteborg

Årets korpstur går til Varberg og Göteborg i Sverige. Se program og informasjon for korpsturen


2015 Mjøsfestivalen på Gjøvik

Årets korpstur går til Mjøsfestivalen på Gjøvik.


2014 Nordsøfestivalen i Danmark

Årets korpstur går til Nordsøfestivalen i Blokhus og Aalborg i Danmark. Her skal vi bo i ferieleiligheter og nyte den danske sommeren med musikk og flotte aktiviteter. Det vil bli konserter bl.a. i Aalborg og Fårup Sommerland, som har Nord-Europas største bølgebasseng og mange andre aktiviteter. Det blir besøk i Aalborg Zoo og festforestilling i Circus Dannebrog.

Last ned påmeldingslappen og mer informasjon her: Påmeldingslapp til korpstur 2014


2013 Bø i Telemark

Helgen 21. – 23. juni deltok korpset i Sommarlandfestivalen i Bø. Totalt var vi 57 deltakere fra ASMK med på turen, derav 40 musikanter. Turen fikk en flott omtale i Akers Avis Groruddalen. Les faksimilie fra Akers Avis Groruddalen 26. juni 2013.

Les hele prorgammet for Sommarlandfestivalen i Bø 21. – 23. juni


2012 Reykjavík (15 års jubileum)

Helgen 22. – 26. juni 2012 dro korpset på jubileumstur til Island. En skikkelig luksustur der vi bodde på hotell i Reykjavik med alle måltider inkludert. Fredag 22. juni klokken 07:30 sto over 80 musikanter og voksne fra Ammerud skoles musikkorps på Gardermoen med badetøy og håndkle i håndbagasjen klare for bading i det Blå Lagune ved ankomst. Det ble noen herlige dager med konserter og svømming på Island. Vi spilte bl.a. i rådhuset i Reykjavik og i konserthuset Harpan, og vi marsjerte med politieskorte gjennom sentrum med konsert i Hljómskálagarðurinn og på Austurvöllur. Det ble også konsert i fornøyelsesparken Húsdýragarðurinn og svømming i det store svømmeanlegget Laugardalslaug, i tillegg hadde vi en fantastisk heldagstur rundt sørvestlandet for å se på geysirer på Island, det vulkanske krater Kerið, vikingenes gamle tingplass på Þingvellir og den mektige foss Gullfoss. Les hele prorgammet for Island 2012.


2011 Stockholm

Stockholm i Sverige (har du mer info om denne turen? Ta kontakt med webmaster)


2010 Kristiansand

Kristiansand - Sørlandets musikkfestival (har du mer info om denne turen? Ta kontakt med webmaster)


2009 København

København i Danmark (har du mer info om denne turen? Ta kontakt med webmaster)


2008 Kragerø

Kragerø (har du mer info om denne turen? Ta kontakt med webmaster)


2007 Bournemouth (10 års jubileum)

Jubileumsturen gikk til Bournemouth Music Festival 23. – 28. juni. Totalt 64 personer, 39 musikanter og 25 voksne. Turen gikk med fly fra Oslo og buss videre til Bournemouth hvor vi ble innkvartert på hotell. Værgudene var ikke på vår side, men vi spilte og koste oss. Høydepunktet var dagsturen til London og musikalen Lion King. Selv om det var færre korps enn forventet som deltok i festivalen hadde vi en uforglemmelig tur.


2006 Lillehammer

Lillehammer (har du mer info om denne turen? Ta kontakt med webmaster)


2005 Larvik

Larvik (har du mer info om denne turen? Ta kontakt med webmaster)


2004 Paris

I 2004 dro korpset til Paris i Frankrike. Det var totalt 92 påmeldte til turen, derav 59 barn og 33 voksne. Korpset spilte konsert i musikkpaviljongen «Jardin de Luxembourg», med flere hundre tilhørere og i Euro Disney fikk flere tusen mennesker høre Ammerud skoles musikkorps spille. Les mer i Akers Avis Gruruddalen:


2003 Gøteborg

Gøteborg i Sverige (har du mer info om denne turen? Ta kontakt med webmaster)


2002 Scarborough (5 års jubileum)

Torsdag 20. juni 2002 reiste 42 musikkanter og totalt 66 personer fra Ammerud på 5 års jubileumstur til Scarborough i England. Vi fikk omvisning på Scarborough Castle og besøkte York Minster i byen York der vi spilte i Coppergate Center. Vi badet på Atlantis badeland og vi spilte flere konserter der vi vant to konkurranser, bl.a. pokalen for «The Best Marching Band». Seiersbrølet kunne høres helt til Norge.


2001 Nøtterøy og Tjøme

Nøtterøy og Tjøme (har du mer info om denne turen? Ta kontakt med webmaster)


2000 Gjøvik

Gjøvik (har du mer info om denne turen? Ta kontakt med webmaster)


1999 Sommarland i Bø

Sommarland i Bø (har du mer info om denne turen? Ta kontakt med webmaster)


1998 Gulseth

Gulseth i Skien. Aspirant og juniorfestival i Gulseth i Skien. Her fikk musikantene utdelt sin første medalje. Stort det da!


1997 Steinsfjorden

Dette var den første turen vi hadde etter oppstart. Musikantene hadde fått utdelt instrumenter etter endt notekurs juni 1997. Vi reiste på tur til Steinsfjorden på seminar. Dette var jo helt fantastisk, korps i startgropa!


1978 Clacton-on-sea i England

120 forventningsfulle musikanter og foreldre som fløy til Clacton-on-sea i England hvor vi hadde en fantastisk ferieuke, og som satte punktum for en sesong full av hyggelige minner.