Uniformen

Fra Ammerud skoles musikkorps
Hopp til: navigasjon, søk

Informasjon fra Uniformkomiteen november 2018


Uniformsreglement for Ammerud Skoles Musikkorps

Generelt

Korpsuniformen er korpsets eiendom og lånes av korpsmedlemmene så lenge de er medlem av korpset. Musikanten/musikantens foresatte plikter å ta godt vare på den. Det vil si å holde den ren og i god stand og passe på at den er komplett til enhver tid.

Noen effekter kjøpes privat og selges av korpset. Se dokumentet «Uniformseffekter for Ammerud Skoles Musikkorps»

For å sjekke om uniformen fortsatt passer arrangeres det hver høst og vår uniformsbytting. Ved akutte behov utenom dette kontaktes medlemmer i uniformskomiteen. Ved bytte av uniformseffekter skal alltid effektene som leveres inn, leveres tilbake i rengjort stand, før det blir utlevert nye effekter.

I de tilfeller der det er nødvendig å legge opp eller sy inn bukser, er det ikke tillatt å klippe av overflødig stoff. Buksene må legges opp for hånd. Buksa skal «stå» på skoen. Unngå for korte og for lange bukser.

Dersom det oppstår skade på uniformen, eller det oppdages feil eller mangler ved uniformseffekter som deles ut, ta kontakt med uniformskomiteen snarest mulig. Skader på uniformen som skyldes skjødesløs behandling, kan i spesielle tilfeller medføre erstatningsansvar. Styret tar avgjørelsen dersom dette skulle være aktuelt.


Generelt om å bære uniform

Uniformen er korpsets ansikt utad. Uniformen skal være ‘ren’ og ens i hele korpset, dvs. sammenblanding av sivile effekter og uniformseffekter tillates ikke. Husk at når du bærer uniform, er du representant for Ammerud Skoles Musikkorps. Dårlig oppførsel og slurvete påkledning setter hele korpset i et dårlig lys. Uniformseffektene er dessuten kostbare plagg som skal vare lenge. Derfor må de tas vare på og holdes i god stand.


Medaljer og utmerkelser

Medaljer omfatter stevnemedaljer, o.l.

Utmerkelser omfatter NMF’s 5-, 7- og 10 års medaljer og instrumentpin (mottatt ved konfirmasjon).

Alle medaljer og utmerkelser festes på jakkens venstre bryst/medaljeanhenget. Instrumentpin festes på venstre jakkeslag.

Andre merker, sløyfer etc. (f.eks. 17. mai sløyfe) skal ikke festes på uniformen.


Innlevering av uniform

Innlevering skjer enten ved uniformsbytting eller når musikanten slutter. Ved innlevering skal uniformen være renset /vasket og i bra stand.

Jakke, slips og båtlue skal renses før innlevering. Genser, bukse og skjørt kan vaskes eller renses. Hatt tørkes av med en fuktig klut innvendig.

Se dokumentet «Uniformseffekter for Ammerud Skoles Musikkorps» som viser alle uniformseffekter.


Infoskriv fra uniformskomiteen


Montering av årsmerker, merker, flagg og stjerner

Monteringsvisning.jpg